Site Overlay

Wat neem je mee?

Wat neem je mee?

De volgende video geeft je tips over wat je mee zou kunnen nemen op je tochten buiten.

In de module prenten zul je leren dat je vaak tegen de zon in moet kijken. Dan pas kan je prenten goed zien. Om de ogen te beschermen kan het fijn zijn een pet of hoed te dragen met een rand die direct zicht richting de zon blokkeert.

Zo’n hoofddeksel is overigens ook erg fijn wanneer het regent. Het houdt de regen uit het gezicht weg waardoor de beleving heel anders wordt. Bovendien sluit het de oren niet af zoals een capuchon van een jas dat doet.

Teken dragen ziektes bij zich die voor ons mensen erg vervelend kunnen uitpakken. Daarom is het van belang je tegen een tekenbeet te beschermen. Er zijn middelen die je beschermen tegen tekenbeten. Je kunt tekenbeten ook voorkomen door je broekspijpen in je sokken te steken en regelmatig je kleding af te vegen en te kloppen. Neem ook altijd een tekentang of een ander hulpmiddel mee, waarmee je teken die inmiddels vast zitten, kunt verwijderen. Meer informatie over teken, lyme en hoe je te beschermen kan je vinden op de website van het RIVM.

Tenslotte nog enkele dingen, die je mee kan nemen die we later in deze cursus gaan behandelen:
– Ontsmettingsgel en handschoenen zijn essentieel wanneer je bezig gaat met uitwerpselen.
– Een notitieboekje met ruitjes papier en een stukje kippengaas om over een prent te leggen om die na te kunnen tekenen.
– Partyprikkers zijn handig bij het uitzetten van een gang (loopwijze) van een dier.

Al deze activiteiten worden in de hierna volgende modules behandeld.