Site Overlay

Veldgidsen

Schaf goede veldgidsen aan

Deze cursus is geen sporengids. Ons doel is niet elk spoor te behandelen dat je tegen zou kunnen komen op je tochten in de natuur. Wat we willen bereiken is dat je sporen begrijpt. Waarom liggen ze daar? Waarom zien ze er zó uit? Want als je verder leert kijken, dan merk je dat een spoor je veel informatie kan geven. Bij een onbekend spoor kan deze informatie je vertellen welk dier het achtergelaten heeft. Bij een voor jou bekend spoor kan het je meer vertellen over dat dier of wat het deed.

Je vindt hier géén lange opsommingen met zoveel mogelijk verschillende diersporen, maar wel informatie die dieper ingaat op het hoe en waarom van sporen.

Desondanks raden we je wèl aan te zorgen voor goede sporengidsen. Want die zul je hard nodig hebben buiten in het veld! Ze gaan hand-in-hand met deze cursus. We raden onze Veldgids Loopsporen en Veldgids Uitwerpselen aan, verkrijgbaar via onze online winkel. Ook de Veldgids Diersporen of Veldgids Diersporen Europa van de KNNV zijn goede gidsen. Onze Diersporengids.nl is vooral bedoeld als naslagwerk. Het bevat de grootste hoeveelheid informatie op het gebied van diersporen, en biedt je een hoop kennis om uit te diepen naast de materie in deze cursus.