Site Overlay

Kies een vast gebied

Kies een vast gebied

Als je gebieden wilt leren kennen om te leren herkennen waar je sporen kan vinden, is het goed om eerst één gebied echt goed te leren kennen. De kennis die je in dat gebied op doet, helpt je later om in andere gebieden te zien waar je sporen verwachten kan.

Kies hiervoor een gebied waar je makkelijk komen kan. Het hoeft niet een nationaal park te zijn, of andere bijzondere natuur. Het helpt als er diverse soorten habitat aanwezig zijn. Zoals kale zanderige delen, maar ook bos. Het moet vooral een gebied zijn waar je vaak komen kunt. Tenminste eenmaal in de week, maar vaker mag. In dat gebied voer je ook de diverse opdrachten uit.

Misschien heb je al een plek waar je regelmatig wandelen gaat. Dat is perfect! Want ook samen met je gezin of vrienden kun je kijken wat er deze week gebeurd is.

Let erop dat het gebied niet te groot is. Het gaat om één gebied waar je in redelijke tijd doorheen wandelen kan. Op deze manier leer je de dieren die daar voorkomen echt kennen.

Op stap met het gezin in het vaste sporengebied.

Opdracht

Kies dus een gebied uit waar je regelmatig komen kunt. Het liefst zo gevarieerd mogelijk. Het helpt als er water aanwezig is waar je bij mag komen. Water trekt dieren aan. Gebruik Google Maps om het gebied van boven te bekijken. Waar zijn de wandelpaden? Zijn er bosranden waar het rustig is en het wild zich kan ophouden? Waar is er water? Wellicht ken je iemand die het terrein goed kent en je op weg helpt met lokale kennis.

Veel plezier op jouw ontdekkingstocht!