Site Overlay

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Benieuwd wat cursisten vinden van de online cursus Diersporen & Spoorzoeken? Je vindt ze hieronder.

Goede afwisseling van theorie en praktijk (opdrachten). De theorie is op een goed te begrijpen en duidelijke manier gebracht, met een afwisseling van filmpjes en teksten, geïllustreerd met duidelijke foto’s. De opdrachten zijn een goede stimulans om zelf de wandelschoenen aan te trekken en op stap te gaan, op zoek naar sporen en de theorie toe te passen in de praktijk, met telkens een duidelijke feedback van jou Jeroen op de in te sturen opdrachten. Je leert ook op een andere manier kijken naar sporen, letten op details. Ook het tekenen van sporen (prenten, veren) zorgt ervoor dat je beter de details kan opnemen. En dit allemaal op je eigen tempo en in je eigen omgeving.
Kortom, de cursus biedt een stevige basis om zelf verder aan de slag te gaan en je te verdiepen in de wondere wereld van diersporen. Een aanrader dus! 🙂  
En voor mij was dit de ideale mogelijkheid om jullie cursus diersporen en spoorzoeken te volgen, want omwille van de afstand is het wat ver om telkens vanuit België (West-Vlaanderen) tot bij jullie te komen voor de lessen van de live-opleiding. Heb er veel plezier aan beleefd!  

Miguel Depoortere

Deze online cursus kun je in je eigen tempo thuis volgen. De vele informatieve filmpjes, teksten en foto’s dagen je uit om het zèlf ook allemaal te gaan ontdekken, in je eigen directe omgeving!
De opdrachten die je bij elke module instuurt worden serieus bekeken en van leerzame feedback voorzien, met veel tips. Jeroen heeft een bijzonder aanstekelijk enthousiasme voor dieren en hun sporen!

Pim Timmermans

Jeroen geeft altijd snel antwoord op de ingeleverde huiswerkopdrachten. Zijn feedback is persoonlijk, inhoudelijk en positief en door de tips die hij geeft, raak je nog enthousiaster voor de cursus!

Jan Drok

Het zit goed in elkaar, de video’s zijn duidelijk en ook de teksten zijn duidelijk. Het geheel is overzichtelijk en de opdrachten leuk tot nu toe, ook wel verrassend.

Henk Woltjer

De online diersporen cursus laat mij scherper kijken wanneer ik buiten loop. Soms voelde het alsof het in de natuur alleen een kwestie is van eten en gegeten worden. 
Er is echter zoveel meer te zien. De cursus leert me scherper en ook aandachtiger kijken naar de dingen om mij heen.
De feedback die ik krijg is zeker ondersteunend omdat het mij op andere meer juiste sporen zet. Soms confronterend omdat ik te snel conclusies trek en nog te weinig de feiten laat spreken. 
De online cursusen leren mij dus niet alleen iets over de natuur maar spoort mij ook aan om goed na te denken voordat ik voor-oordeel.

Tryno Duursma

De opzet van de cursus vind ik erg leuk. Het werkt aanstekelijk om erop uit te gaan, en ik geniet er van hoe je waarnemingen (online) met je cursisten deelt.

Gerda v. F.

Eigenlijk hoef je naar diersporen niet te zoeken. Je vindt ze overal wel, en in tal van vormen. Onder de invloed van seizoenen, leeftijden en nog andere factoren, zelfs in nog meer variaties dan er diersoorten zijn.
Maar dat ze enorm variabel en niet altijd gaaf zijn maakt wel dat een juiste interpretatie soms moeilijk is. Ze kunnen je gemakkelijk voor raadsels plaatsen of een verkeerde denkrichting in sturen.
Daarom is het goed feedback te krijgen van degene die al veel langer in de materie zitten, en die je, met hetzelfde enthousiasme als dat van jou, kan helpen eerder niet opgemerkte kenmerken te zien om uit valkuilen te klimmen. En die je bovendien helpt sporen te verkennen waar je nog niet eerder mee bezig geweest bent. Dat is, hoewel ik al lang in de natuur rondloop en veel al wel herken, ook precies waarom ik toch een cursus diersporen begonnen ben waar Jeroen met die kennis en dat enthousiasme begeleider is. Zo’n samenwerking en samen kijken verruimt je kennis sneller dan wanneer je alleen bleef staan en helpt je er ook nog dieper in te duiken.

Harry Holsteijn

De passie en het enthousiasme stralen af van Jeroen. Als cursist word je meegezogen in het enthousiasme en de passie van Jeroen. Informatief én professioneel. Theorie is goed en afwisselend opgebouwd / De theorie wordt goed onderbouwd door informatieve video’s en leuke oefeningen.

Annegreet

Het prettige aan de online cursus diersporen en spoorzoeken vind ik dat je alles op je eigen tempo kan doen, en dat je hiervoor niet ver hoeft te reizen. De instructie video’s met duidelijke uitleg helpen enorm om jezelf te ontwikkelen als een spoorzoeker. Je merkt dat Jeroen jaren ervaring heeft in het spoorzoeken en hij weet dit ook goed op de cursist over te brengen. Het lesmateriaal is duidelijk en de opdrachten zorgen ervoor dat je uitgedaagd word in het zoeken/vinden naar sporen waar jezelf misschien in eerste instantie niet aan had gedacht. Na het insturen van de huiswerkopdrachten worden deze snel beoordeeld en volgt er naar aanleiding van je eigen ervaring nog extra informatie die je enorm kunnen helpen om de juiste conclusie te trekken. Iets wat ik geleerd heb is dat een spoorzoeker naar feiten zoekt, en niet zomaar aannames doet. Ik kijk uit naar de volgende online cursus spoorzoeken.

Michel van Eupen, Woodcraft Survival

Het zijn leuke opdrachten die je aansporen om er lekker op uit te trekken. De opdrachten zijn duidelijk omschreven en gemakkelijk uit te voeren. Echt een leuke manier om de theorie gelijk in de praktijk te oefenen!

Lakshmi Penders