Site Overlay

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Hieronder lees je wat deelnemers vinden van onze online cursussen.

Online cursus Wolvensporen

Wat een feest is het om de online-cursus wolvensporen te volgen bij Weylin Tracking. 
 
Al heel lang raak ik geboeid wanneer ik diersporen in het bos tegenkom maar nu ik deze cursus volg lijkt alles soms op z’n plek te vallen.
Met een nog scherpere blik en meer kennis over de sporen kan ik ineens analyses maken over mogelijke situaties in de dierenwereld, daarbuiten….
Het is erg leuk om te zien hoe dieren zich bewegen door het landschap. En om eventueel te begrijpen wat de beweegredenen zijn van deze dieren?
De cursus wordt met zoveel kennis en enthousiasme aangeboden dat je alleen daardoor al naar diersporen wil gaan zoeken.

Wat voor mij ook belangrijk is is dat Weyling Tracking lid is van Nature First. En daarmee wil uitstralen dat de natuur voorop komt tijdens het speuren en dat dit dus gebeurt onder een aantal strikte voorwaarden die de natuur nooit in de weg zullen staan. En dat is precies zoals ik er zelf ook in sta. Fijn om mensen te vinden die onderlegd zijn in dit onderwerp en met zoveel passie en respect de natuur beleven!

Al met al, een enorme aanrader!

Anette Pos

Dankjewel voor deze fantastische cursus. De afwisseling in tekst, je video’s en de foto’s zorgde ervoor dat het heel boeiend is en ik eigenlijk de cursus in 1 adem wilde afronden. Ik woon op de Veluwe en heb best het een en ander gezien maar door deze cursus begrijp ik nu veel meer over wat ik dan gezien heb. Tot slot complimenten. Je legt alles duidelijk en rustig uit. To the point. En je ademt kennis en passie uit. Heel inspirerend. En zeker de laatste filmpjes zijn fantastisch. Ik denk helemaal te begrijpen hoe dat voelt. Als het eindelijk lukt.

Ik weet niet of jij dit ook had na je rijexamen? Dat je nog lang de “rij instructeur” naast je voelt zitten. En ik denk dat dit ook zo werkt. Als ik ooit weer alleen ergens over een spoor gebogen sta en het even niet meer weet. “Wat zou Jeroen nu zeggen of doen?” En dan komt het vast goed!

Rinse

Ik vond de online cursus wolvensporen erg leuk en leerzaam om te doen. Goede opzet en duidelijke uitleg in de video’s. Vooral ook hoe je sommige dingen visueel maakte door het uit te beelden of te tekenen.

Ondanks dat er bij mij in de buurt geen wolven voorkomen ben ik wel enthousiast geworden om te gaan spoorzoeken en heb ik je veldgidsen aangeschaft zodat ik die kan meenemen op mijn zoektochten hier in de buurt. Daarbij hou ik zeker de mogelijkheid van de uitgebreide online cursus in mijn achterhoofd, want die lijkt me ook erg interessant. 

Anne-Marie

Door middel van teksten, fotomateriaal en de vele filmpjes waarin de diverse aspecten van wolvensporen toegelicht worden door Jeroen krijg je via de online cursus Wolvensporen een zeer duidelijk beeld van de verscheidene wolvensporen.
Waarop moet je letten om wolvenprenten te kunnen herkennen (en hoe deze wel of niet te onderscheiden zijn van honden)? Wat met wolvendrollen en urinesporen? Hoe kan je prooiresten van wolven herkennen? Of hoe ziet een wolvenhol eruit? Allemaal vragen waarop je een antwoord zal krijgen…
De cursus geeft je een goede basis om zelf het veld in te trekken en door middel van een aantal oefeningen krijg je tips om zelf aan de slag te gaan, zodat je je kennis (verder) kan opbouwen.
Net zoals de uitgebreide online cursus Diersporen en Spoorzoeken (die ik reeds eerder volgde) is ook deze cursus opnieuw een aanrader om je verder te verdiepen in de boeiende wereld van de diersporen.

Miguel Depoortere

De online wolvencursus van Weylin is echt een aanrader. Leuk hoe Jeroen met de filmpjes laat zien hoe hij zelf naar wolven en hun sporen zoekt. Hij is enthousiast, bewondert echt de natuur en legt het duidelijk uit. Ik kan nu de sporen van wolven (poep, pootafdruk, gang) veel beter herkennen. Ik hoop ook ooit eens het geluk te hebben een wolf voorbij te zien komen. In korte hoofdstukjes met tekst en filmpjes neemt hij je mee langs diverse onderwerpen als uitwerpselen en gangen. Aan het einde zit een toets, waarbij je kan kijken wat je er inmiddels al van weet. Ik ben er 2 dagdelen mee zoet geweest. Dit riekt naar meer. Ik heb me opgegeven voor de jaarcursus diersporen, en ga daarvoor naar de Veluwe op vakantie. Hopelijk herken ik daar wat sporen…

Anita Steenbergen (bos BSO medewerker en IVN natuurgids in opleiding, 44 jaar)

Om een cursus welke normaal gesproken in de buitenlucht wordt gegeven om te zetten in een online cursus heb je al een flinke uitdaging. Maar het Is Weylin Tracking gelukt. De opzet van de cursus is goed, je wordt van begin meegenomen door Jeroen in het leven van de wolf en de sporen die ze achterlaten.
De filmpjes die je ziet zijn duidelijk en geven een goed beeld, de begeleidende tekst vullen het goed aan. Zeker een aanrader als je niet of tijdelijk niet makkelijk naar buiten kunt, maar toch meer wilt weten.
Ook een aanrader als je de workshop al een keer gevolgd hebt en je kennis een beetje wilt opfrissen.

Jacques van der Kraan (thebushcrafter.nl)

Als (vrijwillige) boswachter bij Natuurmonumenten, IVN Natuurgids, Gids Burgers’ Zoo heb ik met veel plezier de onlinecursus wolvensporen gevolgd. De cursus heeft mij goed inzichtelijk gemaakt hoe ik een eventuele “prent” van een wolf kan herkennen als ik in het veld ben.
Door de informatieve filmpjes maakt Jeroen het op een prettige en leerzame manier duidelijk waar je op moet letten. Ook wordt er achtergrondinformatie gegeven over de leefwijze van de wolf. Ik heb deze onlinecursus cadeau gekregen en ga in september ook nog mee met de Workshop Wolvensporen. Eenmaal gegrepen door het spoorzoeken is geen wandeling meer hetzelfde.

René Breuer (vrijwillige boswachter bij Natuurmonumenten, IVN Natuurgids en Gids Burgers’ Zoo)

Online cursus Diersporen en Spoorzoeken

Goede afwisseling van theorie en praktijk (opdrachten). De theorie is op een goed te begrijpen en duidelijke manier gebracht, met een afwisseling van filmpjes en teksten, geïllustreerd met duidelijke foto’s. De opdrachten zijn een goede stimulans om zelf de wandelschoenen aan te trekken en op stap te gaan, op zoek naar sporen en de theorie toe te passen in de praktijk, met telkens een duidelijke feedback van jou Jeroen op de in te sturen opdrachten. Je leert ook op een andere manier kijken naar sporen, letten op details. Ook het tekenen van sporen (prenten, veren) zorgt ervoor dat je beter de details kan opnemen. En dit allemaal op je eigen tempo en in je eigen omgeving.
Kortom, de cursus biedt een stevige basis om zelf verder aan de slag te gaan en je te verdiepen in de wondere wereld van diersporen. Een aanrader dus! 🙂  
En voor mij was dit de ideale mogelijkheid om jullie cursus diersporen en spoorzoeken te volgen, want omwille van de afstand is het wat ver om telkens vanuit België (West-Vlaanderen) tot bij jullie te komen voor de lessen van de live-opleiding. Heb er veel plezier aan beleefd!  

Miguel Depoortere

Deze online cursus kun je in je eigen tempo thuis volgen. De vele informatieve filmpjes, teksten en foto’s dagen je uit om het zèlf ook allemaal te gaan ontdekken, in je eigen directe omgeving!
De opdrachten die je bij elke module instuurt worden serieus bekeken en van leerzame feedback voorzien, met veel tips. Jeroen heeft een bijzonder aanstekelijk enthousiasme voor dieren en hun sporen!

Pim Timmermans

Jeroen geeft altijd snel antwoord op de ingeleverde huiswerkopdrachten. Zijn feedback is persoonlijk, inhoudelijk en positief en door de tips die hij geeft, raak je nog enthousiaster voor de cursus!

Jan Drok

Het zit goed in elkaar, de video’s zijn duidelijk en ook de teksten zijn duidelijk. Het geheel is overzichtelijk en de opdrachten leuk tot nu toe, ook wel verrassend.

Henk Woltjer

De online diersporen cursus laat mij scherper kijken wanneer ik buiten loop. Soms voelde het alsof het in de natuur alleen een kwestie is van eten en gegeten worden. 
Er is echter zoveel meer te zien. De cursus leert me scherper en ook aandachtiger kijken naar de dingen om mij heen.
De feedback die ik krijg is zeker ondersteunend omdat het mij op andere meer juiste sporen zet. Soms confronterend omdat ik te snel conclusies trek en nog te weinig de feiten laat spreken. 
De online cursusen leren mij dus niet alleen iets over de natuur maar spoort mij ook aan om goed na te denken voordat ik voor-oordeel.

Tryno Duursma

De opzet van de cursus vind ik erg leuk. Het werkt aanstekelijk om erop uit te gaan, en ik geniet er van hoe je waarnemingen (online) met je cursisten deelt.

Gerda v. F.

Eigenlijk hoef je naar diersporen niet te zoeken. Je vindt ze overal wel, en in tal van vormen. Onder de invloed van seizoenen, leeftijden en nog andere factoren, zelfs in nog meer variaties dan er diersoorten zijn.
Maar dat ze enorm variabel en niet altijd gaaf zijn maakt wel dat een juiste interpretatie soms moeilijk is. Ze kunnen je gemakkelijk voor raadsels plaatsen of een verkeerde denkrichting in sturen.
Daarom is het goed feedback te krijgen van degene die al veel langer in de materie zitten, en die je, met hetzelfde enthousiasme als dat van jou, kan helpen eerder niet opgemerkte kenmerken te zien om uit valkuilen te klimmen. En die je bovendien helpt sporen te verkennen waar je nog niet eerder mee bezig geweest bent. Dat is, hoewel ik al lang in de natuur rondloop en veel al wel herken, ook precies waarom ik toch een cursus diersporen begonnen ben waar Jeroen met die kennis en dat enthousiasme begeleider is. Zo’n samenwerking en samen kijken verruimt je kennis sneller dan wanneer je alleen bleef staan en helpt je er ook nog dieper in te duiken.

Harry Holsteijn

De passie en het enthousiasme stralen af van Jeroen. Als cursist word je meegezogen in het enthousiasme en de passie van Jeroen. Informatief én professioneel. Theorie is goed en afwisselend opgebouwd / De theorie wordt goed onderbouwd door informatieve video’s en leuke oefeningen.

Annegreet

Het prettige aan de online cursus diersporen en spoorzoeken vind ik dat je alles op je eigen tempo kan doen, en dat je hiervoor niet ver hoeft te reizen. De instructie video’s met duidelijke uitleg helpen enorm om jezelf te ontwikkelen als een spoorzoeker. Je merkt dat Jeroen jaren ervaring heeft in het spoorzoeken en hij weet dit ook goed op de cursist over te brengen. Het lesmateriaal is duidelijk en de opdrachten zorgen ervoor dat je uitgedaagd word in het zoeken/vinden naar sporen waar jezelf misschien in eerste instantie niet aan had gedacht. Na het insturen van de huiswerkopdrachten worden deze snel beoordeeld en volgt er naar aanleiding van je eigen ervaring nog extra informatie die je enorm kunnen helpen om de juiste conclusie te trekken. Iets wat ik geleerd heb is dat een spoorzoeker naar feiten zoekt, en niet zomaar aannames doet. Ik kijk uit naar de volgende online cursus spoorzoeken.

Michel van Eupen, Woodcraft Survival

Het zijn leuke opdrachten die je aansporen om er lekker op uit te trekken. De opdrachten zijn duidelijk omschreven en gemakkelijk uit te voeren. Echt een leuke manier om de theorie gelijk in de praktijk te oefenen!

Lakshmi Penders